Påkørsel eller anskydning - ring efter hjælp

Jeg har modtaget et billede, taget med vildtkamera nær Randers. Et virkelig ubehageligt billede, og hvis du synes at det er for ubehageligt, kan jeg love dig for, at det er værre for dyret.

Det er ikke sikkert at det har været en voldsom påkørsel - for bilen. Måske har dyret blot været så uheldig, at der var en kant der fik fat med 80 km i timen, i hvert fald med katastrofalt resultat. Som det kan ses, er det stakkels dyr inde i en skov og forsøger at skaffe føde, til trods for at det må gøre mere ondt end man kan forestille sig. Så det er altså ikke lige sket og dyret er i gang med en langsom død. Med den skade, kunne det helt sikkert have været overstået hurtigt, hvis der var tilkaldt en schweisshund. Så det har der ikke været.

Jeg vil benytte lejligheden til at opfordre, på det allermest indtrængende, til at man ALTID kontakter dyrenes Vagtcentral på 1812 ved påkørsel. Falck eller politi skal også nok hjælpe dig, hvis du har glemt 1812. Fortæl det til alle du kender, hele din familie, dine børn - de skal vide hvad hvad de skal gøre, uanset forskrækkelsen fra påkørslen.

Her i jagtsæsonen skal vi så huske, at det er lige så forkert at have skudt på et dyr, og ikke tilkaldt en schweisshund, hvis uheldet gjorde, at det ikke ligger der. Det er din pligt som jæger, uanset om de dårlige undskyldninger står i kø og samvittigheden nager. Ingen undskyldning - ring.

HUSK DET FOR HELVEDE…. og hvis du glemmer det, så tager du bare et nyt kik på billedet, vi skal nok lade det ligge på hjemmesiden.

Opdateret d. 07. december 2023

Kommentarer